Skip to main content
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Elektronik Teknolojisi ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Elektronik Teknolojisi Programında 1 adet Doçent ünvanlı Öğretim üyesi ve 2 adet Öğretim Görevlisi olmak üzere 3 adet uzman öğretim elemanı kadrolu olarak görev yapmaktadır. Bunun yanında Elektronik ve Otomasyon Bölümü altındaki Dijital Dönüşüm Elektroniği, Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka Programları ve Elektrik ve Enerji Bölümündeki çok sayıda deneyimli öğretim elemanının uzmanlık alanlarından karşılıklı olarak istifade edilebilmektedir.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Yüksekokulumuzda verilen teorik ve uygulamalı derslerle birlikte, 30 günlük zorunlu fabrika stajının yanında 3. veya 4. dönemin tam zamanlı olarak fabrikalarda uygulamalı olarak yapılması, öğrencilerin sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikleri kazanarak mezuniyet aşamasında iş dünyasına hazır hale gelmelerini sağlamakta, birçok öğrenci tam zamanlı işletme uygulamasından sonra işe başlatılmaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Hendek kampüsü içerisinde Eğitim Fakültesi ile ortak kullanılan sosyal mekânlar olarak öğrenci ve personelimize hizmet veren kütüphane, 150 m² kapalı alanlı kafeterya ile öğrenci ve personelimize hizmet veren 150 m² kapalı alanlı yemekhanemiz vardır. Ayrıca Hendek Kampüsü içerisinde sosyal faaliyet alanları yeterlidir. İdari hizmetlerin yürütüldüğü 220 m² kapalı alana sahip ek binamız da bulunmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Elektronik ve Otomasyon mezunlarının gerek Türkiye’de gerekse dünyada iş imkanları oldukça geniştir. Öğrenciler “Elektronik ve Otomasyon Teknikeri” unvanıyla mezun olurlar ve Sanayide her sektörde istihdam edilebilirler. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin uyguladığı 3+1 sistemi ile birlikte programdan mezun olabilmek için öğrencilerimiz üç yarıyılda yer alan teorik dersleri almasının ardından dördüncü yarıyılda yer alan 16 haftalık işyeri uygulamasını ve 30 işgünü yaz stajı yapmak zorundadır. Bir dönem işletmelerde “İşletmede Meslek Eğitimi” dersi alan öğrencilerimiz, sektörün gereksinimi doğrultusunda daha kolay iş imkânı elde etmektedir. Bu bölümden mezun olanların kamu ve özel sektörde oldukça geniş bir çalışma alanı bulunmaktadır. Sakarya ili sanayi bölgesinde 7 adet OSB bulunmaktadır. Bölgemizde Kaynarca ilçesinden sonra ikinci en büyük OSB Hendek ilçesinde bulunmaktadır. İlçemizde, Endüstri Ürünleri Tasarımı kapsamında, Otomotiv, Metal İşleme ve Tasarım, Plastik, Yapı Elemanları, Makine İmalatı ve Elemanları, Demir Çelik alanlarında istihdam edilebileceklerdir. Hendek ilçemiz de bulunan 2.OSB de bulunan fabrikalarda teknik elemanlara sürekli ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıca Ülkemiz sanayisinin kalbi Doğu Marmara Bölgesindeki fabrikalarda istihdam ihtiyacı süreklilik arzetmekte olup öğrencilerimiz iş bulma konusunda sıkıntı çekmemektedir.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Elektrik -Makine Resim ve Konstrüksiyonu -Mekatronik

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Bilgisayar Mühendisliği -Biyomedikal Mühendisliği -Elektrik Mühendisliği -Elektrik-Elektronik Mühendisliği -Elektronik Mühendisliği -Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği -Enerji Sistemleri Mühendisliği 8319 -Enerji Yönetimi -Havacılık Elektrik ve Elektroniği -Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği -Mekatronik Mühendisliği -Meteoroloji Mühendisliği -Uçak Elektrik ve Elektroniği -Yazılım Mühendisliği


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım