Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulunda ilk kez 2023-2024 Güz yarıyılında açılan ve Meslek Yüksekokulunun tüm programlarından öğrencilerin katıldığı Gönüllülük Çalışmaları dersi öğretim elemanı ve öğrencilerine Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali ERDUMAN tarafından “ Üniversitenin Topluma Hizmet süreçlerine ve tanınırlığına yaptıkları katkıların ” takdir edilmesi amacıyla MYO konferans salonunda tören düzenlendi. Ders mekânı Öğr. Gör. Sezgin Bıçak’ın gayret ve vizyonu sayesinde, Hendek Belediyesinin de desteği ile sınıftan taşarak 14 hafta boyunca her Cuma Sakarya’nın farklı lokasyonlarına dağıldı. Söz konusu ders kapsamında öğrenciler toplumun farklı kesimlerine yönelik çalışmaların yanısıra çeşitli toplumsal meselelere farkındalık oluşturmak içinde pek çok faaliyette bulundu. Söz konusu faaliyetler Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun da desteği ve sponsorluğunda gerçekleştirildi. Öğrenciler sponsorluğunu belediyenin yaptığı fosforlu yelekleri ile toplumsal meselelere dikkat çekmek üzere Hendek Caddelerini doldurdu. Çevre temizliğinin önemine ve temiz bir çevre için toplumun her bireyinin sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapmak amacıyla yürütülen Hendek Merkez Camii temizliği ile Üniversite caddesi temizliği faaliyetleri vatandaşlar tarafından da takdir gördü. Öğrenciler özel gereksinimli kardeşlerini de unutmayıp ellerine balonlar ve özel oyun materyallerini alarak Sakarya Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Hendek Özel Soner Çokşen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerine ziyaretler gerçekleştirdi ve oyunlar oynayarak minik kardeşlerinin kalplerine güzel dokunuşlar yaptılar. Ayrıca öğrencilimiz her türlü bağımlılıkla mücadele kapsamında ağaç yaşken eğilir düsturuyla TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu öğrencilerini ziyaret ederek Öğr. Gör. Sezgin Bıçak tarafından verilen Yeşilay farkındalık semineri sonrasında oyunsal faaliyetler gerçekleştirdiler. Bunun yanısıra öğrenciler afet farkındalığı, görme engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları anlama, engelli bireylerin sunulan hizmetlere erişebilirliği, okuma alışkanlığı vb. hususlarda farkındalık oluşturmak içinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarına 29 Ekim’de Uludere parkurunda Hayat Arama Kurtarma Ekibi eşliğinde yaptıkları yürüyüş ile güçlü bir toplum için sağlıklı yaşam aktivitelerine de dikkat çekerek katılan öğrenciler; yaşayan mirasımız olan kıymetli büyüklerimizi de ihmal etmeyerek bir haftalarını Hendek Melek Nişancı Huzurevi sakinlerini ziyarete ayırarak büyükleri ile hasbihalde bulundular. Nihayetinde göstermiş oldukları gayretlerden ötürü Öğr. Gör. Sezgin Bıçak ve öğrencilerine teşekkür belgeleri Yüksekokul Müdürü Doç Dr. Ali ERDUMAN tarafından takdim edildi. Törenin sonunda Öğr. Gör. Sezgin Bıçak da bir konuşma yaparak gayretlerinden dolayı öğrencilerine ve çabalarını takdir etme nezaketinden dolayı Yüksekokul Müdürüne teşekkürlerini sundu.