Ana içeriğe atla

     

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ELEKTRONİĞİ PROGRAMI


 
Genel Bilgi
Günümüz dünyasında dijital dönüşüm, teknolojinin hızlı gelişimiyle hayatımızın her alanında büyük değişiklikler yaratmaktadır. Dijital Dönüşüm Elektroniği Programı, bu dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen bireyler için tasarlanmış yenilikçi ve kapsamlı bir eğitim sunar. Bu program, elektronik ve dijital teknolojilerin entegrasyonu otomasyon sistemleri, yapay zeka uygulamaları ve endüstri 4.0 konseptlerine odaklanarak, öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler, dijital dönüşüm süreçlerinde kullanılan elektronik donanım ve yazılım sistemlerinin geliştirilmesi, optimize edilmesi ve yönetimi konularında yetkinlik kazanması hedeflenmektedir. Dijital Dönüşüm Elektroniği programı, dijital dönüşüm süreçlerinden veri analitiği ve otomasyon sistemlerine kadar geniş bir yelpazede, teknolojinin farklı alanlarında uzmanlaşmış, sektöre değer katacak yetkin teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Çalışma Alanları
Dijital Dönüşüm Elektroniği programı mezunları için gerek Türkiye’de gerekse dünyada iş imkanları oldukça geniştir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişen Dijital Dönüşüm çalışmaları paralelinde artan uzman eleman ihtiyaçları bu alanda kariyer olanaklarını da beraberinde getirmektedir. Öğrenciler “Dijital Dönüşüm Elektroniği Teknikeri” unvanıyla mezun olurlar ve Teknoloji Şirketlerinde, Endüstriyel Otomasyonlar kullanan Fabrikalar ve üretim tesislerinde, Dijitalleşme ve akıllı enerji sistemleri konusunda uzmanlara ihtiyaç duyan Enerji Sektöründe, dijital sağlık kayıtları ve tıbbi cihazlar gibi alanlarda uzmanlara ihtiyaç duyan Sağlık Teknolojisi firmalarında ve Akıllı Şehir Projeleri başlatan Belediyeler veya şehir planlama birimlerinde istihdam edilebilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, Dikey Geçiş Sınavı’ndan yeterli puanı almaları durumunda, üniversitelerin alana uygun lisans programlarına kaydolarak lisans tamamlama imkanına sahip olacaklardır. Program ilk kez 2024-2025 Eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edip, henüz mezun vermediğinden ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda Dikey Geçiş yapılabilecek lisans programlarına ilişkin düzenlemeler tamamlanmıştır.

Çap ve Yan Dal İmkanları
Öğrenciler kendi programları hariç, tüm bölümlerin yan dal programlarına katılabilir. Ayrıca aşağıdaki programlarda ÇAP yapma imkanına sahiptir.

•    Mekatronik
•    Arayüz Yazılım Geliştirme
•    Bulut Bilişim Operatörlüğü
•    Büyük veri Analistliği
•    İmalat Yürütme Sistemleri
•    Yapay Zeka Operatörlüğü
•    Bilgisayar Programcılığı
•    Elektronik Teknolojisi
•    Robotik ve Yapay Zeka
•    Otonom Sistemler Teknikerliği


Programın Bulunduğu Meslek Yüksek Okulları
•    Hendek Meslek Yüksek Okulu- hmyo.subu.edu.tr

Ders Planları ve İçerikleri
Eğitim Bilgi Sistemi (EBS) üzerinden ders planları ve içeriklere ulaşabilirsiniz: ebs.bys.subu.edu.tr