Değerli İşverenimiz,

“Bilgiyi Beceriyle Bütünleştirme” misyonuyla öğrencilerinin nitelikli bir şekilde mezun olmasını amaçlayan Üniversitemiz, sizlerin verdiği destekle 3+1 Eğitim Modeli’ni başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde de uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz tam zamanlı olarak işletmelere gönderilmiş olup, öğrencilerimizin “iş kazaları ve meslek hastalıklarına’’ karşı sigortaları üniversitemiz tarafından yapılmaktadır.

Bu kapsamda talep eden işletmeler, devletin staj desteklerinden faydalanabilmektedir. Bu desteklerden faydalanmak isteyen işletmelerimizin aşağıdaki işleyişi takip etmeleri gerekmektedir.

Ücret desteğinden faydalanmak isteyen işletmelerimiz için;

-          Öğrencilerimize ödeyeceğiniz aylık, en az asgari ücretin net tutarının yüzde 30’u  5100,64  TL  olması gerekmektedir. Ödemeyi yapan işletmelerin alacağı devlet desteği aşağıdaki gibidir.

Devlet desteği;

• 20'den az personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda     : 3400,43 ₺

• 20'den fazla personel çalıştıran işletmeler stajyerin 30 gün çalıştığı durumda : 1700,21 ₺ Devlet Katkısı alabilecektir.

Devlet Katkısının işletmenize ödenebilmesi için ekte yer alan Stajyer Devlet Katkısı Formunun üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan (sütun silme ekleme gibi) (eksiksiz ve doğru bir şekilde) bilgisayar ortamında doldurulup imzalandıktan sonra pdf formatında taratılarak,  öğrencilerimize maaş ödeme bilgilerini içeren dekontla birlikte, ilgili mail adresine ( her ayın 4. Gününe kadar gönderilmesi gerekmedir. (Bordro geçerli değildir)

İlgili aya ait formu ve  Öğrencinin hesabına yatırılan ücrete ait dekontun her ayın  4 . günü  mesai bitimine kadar hmyodevletkatkisi@gmail.com mail adresine, firma yetkilileri tarafından firmaya ait resmi mailden   ( öğrencilere ait maillerden gönderilen evraklara işlem yapılmayacaktır) göndermeniz gerekmektedir.

NOT:

1) Ödemenin her ayın 4.ci gününe kadar  öğrencinin banka hesabına yatırılmış olması şartıyla (Ödemede öğrencinin açık kimliğinin belli olması gerekmektedir.)

2) Maaş dekontlarının ve ekteki formaların eksiksiz doldurulup gönderilmesi halinde işleme alınacaktır.

3) Ekte gönderilen İlgili forma Firma adı ve/veya şahıs adı, Firmaya Ait IBAN (Üniversitemizin bankaya gönderdiği IBAN numaralarının firma adıyla uyuşması gerekmektedir.)  numarasının doğru yazılması gerekmektedir.

4)  Bazı firmalar istemiş olduğumuz forma stajyer öğrenci olarak çalıştırdıkları lise, MYO,  fakülte öğrencilerini de ekledikleri görülmüştür. Başka okula ait öğrencilerin Yüksekokulumuz formunda yer alması hatalı ödemelere yol açabileceğinden sadece Hendek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin forma yazılması ve dekontlarının gönderilmesi gerekmektedir.

5) Ekteki İlgili form ve öğrencinin hesabına ücretin yattığına dair banka dekontu eksik olan firmaların maili dikkate alınmayacaktır.

6) Zamanında gönderilmeyen form ve dekontlar dikkate alınmayacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

HENDEK MYO MÜDÜRLÜĞÜ