Ana içeriğe atla

2023-2024 Bahar Dönemi Sektörle Buluşması Mobilya ve Dekorasyon Programında gerçekleşti.  Mekatronik  mühendisi aynı zamanda endüstri 4.0 ve Dijital dönüşüm uzmanı Abdurrahman Dinç konuşmasında özel sektörde 5 yıl çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 2020 yılında E- ticarete başladığını, Amazon ve ETSY de aktif olarak satış yaptığını, ekip arkadaşlarıyla birlikte 20 den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini, DNC akademide ETSY ve Amazonla alakalı uygulamalı eğitimler verdiğini belirttikten sonra öğrencilerimize Mobilya sektöründeki yurt içi ve yurt dışı E-Ticaret potansiyelini, E ticarette mağaza açılışı öncesi neler yapılması gerektiği ile bilgiler verdi.

 

Etkinliğin ikinci konuğu, okulumuzun Mobilya ve Dekorasyon programı mezunu, Ayzenbi Mobilya sahibi Erkan Çoban konuşmasında, uzun bir zamandır ürünlerini internet ortamında E- Ticaret olarak satışını yaptığını, E- Ticarete başladığının ilk haftalarında 1 ürün satışı yapabildiğini,  ilerleyen haftalarda siparişlerinin katlanarak artması sonucu artık binlerce ürünü E- Ticaret yoluyla satışını yaptığını, satışını yaptığı ürününün kalitesinin yüksek olması, hızlı kargo hizmeti veren firmalarla çalışmasının, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkardığını, firmasının tanınırlığını ve güvenirliğini artırdığını ve artık ürün satışlarının neredeyse tamamını E- Ticaret yoluyla yaptığını belirtti. E- Ticarette karşılaştığı sorunları ve çözümlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Etkinliğimiz öğrencilerin sorularının cevaplanması sonrası, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nurhan Yıldırım ve Öğr. Gör. Hüseyin Üner, DNC Akademi Sahibi Abdullah Dinç ve Ayzenbi Mobilya Sahibi Erkan Çoban beye katılımlarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.