Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ İşletme Yönetimi ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Programı yürüten öğretim kadrosunun niteliği ve deneyimi tercih edilmesinde etkili bir faktördür.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

İşletme Yönetimi programında öğrenciler “pratik odaklı eğitim” görmektedirler. Ders müfredatı, teorik bilginin yanı sıra iş dünyasında kullanılabilir becerilerin geliştirilmesine odaklanır. Bu kapsamdaki uygulamalı eğitim modeli (3+1) ve stajlar sayesinde öğrenciler, teorik bilgilerini gerçek dünya sorunlarını çözmek için uygulamaya dönüştürme şansı buldukları gibi iş fırsatları da yakalayabilirler. İşletme Yönetimi Programı mezunları, birçok sektörde ve işletmede kariyer fırsatlarına sahiptirler. Yönetim, pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarda pozisyonlar bulabilirler. Program, öğrencilerle deneyimli iş insanlarını çeşitli zamanlarda seminerlerde buluşturarak iş dünyasından tecrübeler edinmelerini, bunun yanı sıra iş planı hazırlama, işletme yönetimi ve girişimcilik konularında temel bilgiler sunarak kendi işini kurma yolunda da destekler sağlar. Program mezunları, lisans eğitimine devam edebilirler.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Meslek yüksekokullarının misyonunda yer alan; içinde yer aldıkları çevrenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunabilmesinin temel koşulu, onunla bütünleşebilmeleridir. Bu kapsamda yörenin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilçe halkı ve yöneticileri ile sürekli iletişim ve etkileşim içinde bulunulmaktadır. Yerel kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yaparak kariyer günleri, seminerler, tanıtımlar gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ayrıca diğer kurum ve kuruluşların sosyal ve kültürel etkinliklerine katılmaya gayret edilmektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

İşletme Yönetimi Programı mezunları, hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanına sahiptir. Tüm kurumlarda; üretimden pazarlamaya, mali işlerden insan kaynaklarına, pek çok pozisyonda çalışarak işletmeye katkı sağlar. Bölümden mezun olan ve iş hayatına atılan kişiler; Üretim ve hizmet sektörlerinde, denetim şirketlerinde, bankalarda, yatırım ve finans kurumlarında, sigorta şirketlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilir. Endüstri sektörü içerisinde muhasebe, insan kaynakları, satış ve pazarlama departmanlarında çalışarak uzmanlaşabilir, birim içerisinde tecrübe edinerek yönetici olabilir. Bu bölüm mezunları eğitim süresince öğrendikleri dersler ışığında kendi işletmesini açabilir.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Aşçılık -Maliye -Bankacılık ve Sigortacılık -Makine Resim Konstrüksiyonu -Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı -Muhasebe ve Vergi Uygulamaları -Deniz ve Liman İşletmeciliği - Moda Yönetimi -Dış Ticaret -Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği -Emlak Yönetimi -Turizm ve Otel İşletmeciliği -İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi -Turizm ve Seyahat Hizmetleri -İnsan Kaynakları Yönetimi - Lojistik

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım